Všetko, čo ste chceli vedieť o samolepkách na stenu!

Či už ste nadšenec do-it-yourself (DIY) projektov, rodič chystajúci detskú izbu alebo niekto, kto hľadá jednoduchý spôsob, ako oživiť svoj priestor, pravdepodobne ste už premýšľali o samolepkách na stenu. S ich nespočetnými dizajnmi a jednoduchou aplikáciou sú ideálnym riešením pre rýchlu zmenu. No mnoho ľudí má k týmto dekoráciám otázky. Dnes sa pokúsime na ne odpovedať!

7

 

1. Ako môžem nalepiť samolepku na stenu, aby bola hladká a bez bublín?
Kľúčom je príprava. Samolepky je najlepšie aplikovať na čisté, suché a hladké povrchy. Samolepku začnite aplikovať od kraja a hladením postupujde ďalej (napr. rukou alebo suchou hanričkou) tak, aby ste vytlačili všetky vzduchové bubliny.

2

 

2. Môžu byť samolepky na stenu odstránené bez poškodenia farby alebo steny?
Naše samolepky sú navrhnuté tak, aby sa dali ľahko odstrániť, ale vždy je dobré skontrolovať, či je stena v dobrom stave. Aby sa neolupovala farba alebo neboli na nej praskliny.

3. Ako odstránim samolepku zo steny?
Väčšinu samolepiek môžete opatrne odstrániť, začínajúc od jedného rohu. Pomôcť môže aj fén na mierne zahriatie lepidla.

8

 

4. Môžem samolepku znovu použiť po jej odstránení?
Nie vždy sa samolepky dajú viacnásobné použiť. Záleží to od typu steny a ako dlho bola samolepka nalepená na stene. Lepidlo na samolepkách je navrhnuté tak, aby samolepky nepoškodili stenu ale aj aby na stene bez problémov držali. Každé ďalšie prelepenie, lepidlo na samolepke oslabí.

5. Je možné objednať si vlastný dizajn alebo vlastné rozmery samolepky?
Áno, môžete si navrhnúť vlastnú samolepku alebo zvoliť špecifický rozmer, ale tieto samolepky sú časovo náročnejšie na výrobu a preto sú drahšie.  V prípade, že máte záujem o vlastnú samolepku kontaktujte nás e-mailom: info@pipper.sk

6

 

6. Ako dlho vydržia samolepky na stene?
Závisí to od materiálu samolepky a podmienok v miestnosti. Väčšina kvalitných samolepiek by však mala vydržať niekoľko rokov.

7. Môžem aplikovať samolepku na čerstvo natretú stenu?
Odporúča sa počkať najmenej 2-3 týždne po natretí steny, aby sa farba úplne vysušila a samolepka sa správne prichytila.

4

 

8. Sú samolepky vhodné do vlhkých miestností?
Nie všetky samolepky sú vhodné do vlhkých miestností. Ak plánujete použiť samolepku v kúpeľni alebo inom vlhkom prostredí, napíšte nám a spolu vyhodnotíme túto možnosť použitia.

9. Na aké povrchy môžem aplikovať samolepky?
Samolepky môžu byť aplikované na väčšinu hladkých povrchov, vrátane omietok, dverí, skla, nábytku a niektorých druhov tapety. Tiež je možné samolepky lepiť na štrukturovanú omietku. Nálepky neodporúčame lepiť na umývateľné a latexové farby.

5

 

10. Ako čistím samolepky na stenu?
Mierne vlhkou handričkou by malo stačiť na väčšinu bežných druhov znečistenia. Vyvarujte sa používaniu chemikálií, ktoré by mohli poškodiť grafiku samolepky.

 


Samolepky na stenu ponúkajú rôznorodý, jednoduchý a flexibilný spôsob, ako personalizovať a oživiť vaše priestory. Dúfame, že odpovede na tieto otázky vám poskytnú dostatok informácií na to, aby ste sa cítili sebavedomo pri výbere a aplikácii samolepiek v vašom domove, kancelárii alebo akejkoľvek inej miestnosti!